SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
Krah Aluminija: PPD se povlači iz BiH
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 04.11.2019. - 12:25:56
MOSTAR - Kompanija PPD, koja u Bosni i Hercegovini posluje pod imenom Erdal d.o.o., povlači se s bh. elektroenergetskog tržišta, nakon što je obustavljena proizvodnja u mostarskom Aluminiju, obnjavio je Žurnal.

- Ovim putem Vam se obraćamo sa Zahtjevom za ukidanje licence za obavljanje djelatnosti međunarodne trgovine električnom energijom. Naše društvo se našlo u finansijskim problemima zbog nemogućnosti naplate potraživanja od naših kupaca, te iz tog razloga više nismo u mogućnosti koristiti licencu za obavljanje djelatnosti međunarodne trgovine električnom energijom i vršiti uplate regulatorne naknade po dostavljenom rješenju, navedeno je u dopisu kojeg je u rujnu kompanija Erdal d.o.o. Sarajevo poslala Državnoj regulatornoj komisiji za električnu enegiju BiH poznatijoj kao DERK.

Žurnal navodi kako je sredinom oktobra DERK postupio po zatjevu, te je kompaniji Erdal d.o.o. suspendirana licenca za trgovinu električnom energijom. To je prvi korak ka donošenju odluke o ukidanju licence. Erdal d.o.o., odnosno PPD je dio velike grupacije Energija naturalis u čijim su upravljačkim strukturama hrvatski državljani. Većina kapitala skoncentrisana je u Hrvatskoj.