SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLUKE
 
Kineskim investitorima dodatni rok za plaćanje Političke škole u Kumrovcu
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 14.11.2019. - 11:04:06
ZAGREB - Vlada Republike Hrvatske današnjom je odlukom tvrtki Zhongya Nekretnine dala dodatni tok do 31. prosinca ove godine za uplatu kupoprodajne cijene od 14,09 milijuna kuna.

Tvrtka je zatražila produljenje roka plaćanja ugovornih obveza zbog trenutno nepovoljne političke situacije između Posebne upravne regije Hong Kong i Narodne Republike Kine.

Zbog toga je otežan prijenos novčanih sredstava, no iz tvrtke uvjeravaju kako će u dodatnom roku isplatiti ugovoreni iznos.

- Zbog svega ovoga, a i zbog činienice da na prethodnim natječajima nije bilo interesa za Hotel Zagorje, predlažemo da bude prihvaćena ova odluka, a u cilju aktivacije državne imovine, rekao je na sjednici Vlade ministar državne imovine Mario Banožić.

Vlada je u lipnju odlučila kumrovečki Hotel Zagorje odnosno bivšu političku školu, prodati tvrtci Zhongya Nekretnine, koja je bila jedini ponuđač na natječaju na kojem je ponudila 14,09 milijuna kuna. Iza tvrtke Zhongya nekretnine stoji kineska poduzetnica Jiang Yu koja ima ozbiljne planove ne samo u Kumrovcu već i u Krapinskim Toplicama gdje bi trebao niknuti centar tradicionalne kineske medicine.

Osim same Političke škole, tvrtka Zhongya Nekretnine jedina se javila za kupnju okolnog zemljišta površine 26.929 četvornih metara.

Politička škola u Kumrovcu, ukupne je površine 26.285 četvornih metara, ima dvorište površine 20.384 četvorna metra te poslovnu zgradu površine 5901 kvadratni metar.