SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTHVAT
 
Josipović s Ottom Barićem mlađim pokrenuo privatni biznis
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 12.03.2018. - 15:24:00
Zadnja izmjena: 12.03.2018. - 20:05:09
ZAGREB - Nešto više od dvije godine otkako je otišao s Pantovčaka bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović bacio se u privatni biznis.

Početkom veljače s poznatim hrvatskim arhitektom Ottom Barićem mlađim osnovao je tvrtku Porta Adriatica d.o.o. Barića i Josipovića veže prijateljstvo, ali i želja da dovedu strane investitore u Hrvatsku.

Josipović nerado govori o novom angažmanu, no za tportal je otkrio da se radi o tvrtki koja se bavi poslovnim savjetovanjem stranih investitora. Na pitanje je li njegova bivša funkcija presudna za ovakav angažman, Josipović, koji se nakon predsjedničke funkcije vratio na Pravni fakultet, kaže: "Pa ja sam i nekakav pravnik."

Podsjeća kako se i prije politike bavio biznisom - bio je predsjednik Nadzornog odbora Štedionice Zlatica te zamjenik predsjednika NO-a Gaj grupe.

Njegov poslovni partner Otto Barić mlađi, uspješni hrvatski arhitekt i sin poznatog nogometnog trenera Otta Barića, bio je nešto rječitiji.

"Josipovića znam dug niz godina, ista smo generacija pa smo smatrali da postoji mogućnost poslovne suradnje", kazao je Barić za tportal.

Njih dvojica trebali bi pomoći stranim investitorima da potroše novac na projekte u Hrvatskoj, Barić na svom području, a Josipović kao pravnik.