SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRIJETNJE
 
Ingra prijeti zatvaranjem Arene Zagreb
Autor/izvor: SEEbiz / 24 sata
Datum objave: 09.01.2018. - 20:59:26
ZAGREB - Sutra ujutro šaljemo dopis Hrvatskom rukometnom savezu da se utakmice Europskog rukometnog prvenstva nažalost neće moći igrati u Areni Zagreb, kaže za 24 sata Igor Oppenheim, predsjednik Uprave Ingre, tvrtke koja je izgradila najvelebniju hrvatsku dvoranu.

Europsko prvenstvo počinje u petak, a prve utakmice u Areni, koja je domaćin skupine C u kojoj igraju Njemačka, Crna Gora, Makedonija i Slovenija, trebale bi se odigrati u subotu. Predviđeno je i da se u Zagrebu odigraju i utakmice drugog kruga, kao i cijela završnica.

Oppenheim nam kaže da su na ovaj potez prisiljeni jer Grad Zagreb i Vlada, koji zajednički trebaju preko Zagrebačkog holdinga plaćati najamninu, već mjesecima zavlače. Radi se o tome da je za proteklih sedam godina najma Arene trebalo platiti dodatnih dva milijuna eura. Taj iznos podmirio je Zagrebački holding.

- Potrebno je da Vlada i Grad Zagreb ovjere taj izračun kako bi mogli predati izvješća. No prema našim saznanjima netko u Vladi smatra da bi trebalo platiti znatno manje pa je sve poslao na provjeru. I to traje već šest mjeseci. Poučeni prethodnim iskustvom, kada su nam nakon Svjetskog prvenstva u rukometu ostali dužni 1,4 milijuna kuna koje nikada nisu platili, odlučili smo se na ovaj potez ako ne dobijemo ovjereno izvješće o izračunu i pristanu platiti taj iznos Zagrebačkom holdingu kako bi oni dalje podmirivali obveze - kaže Oppenheim.

Arena Zagreb već je skoro rasprodana za utakmice koje se igraju u njoj. Ostalo je tek 500-tinjak ulaznica za polufinalne i finalnu utakmicu. U Hrvatskom rukometnom savezu ostali su iznenađeni ovom najavom.

- Ne možemo ništa komentirati dok ne dobijemo službeno dopis. To nije naša odgovornost - rekao nam je glasnogovornik HRS-a Ivica Maraš.