SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ULTIMATUM
 
Ingra: Ako do petka ne uplate 25 milijuna kuna, rukometnih utakmica u Areni Zagreb neće biti
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji list
Datum objave: 11.01.2018. - 09:37:17
ZAGREB - Nekoliko dana prije službenog početka Europskog prvenstva u rukometu koji se održava u Hrvatskoj još nije poznato hoće li se dio utakmica u skupini kao i završnica turnira održati u najvećoj dvorani Areni Zagreb.

Naime, iz tvrtke Ingra tijekom srijede stizale su različite informacije o tome hoće li Arena biti otvorena za rukometaše, jer je službeno priopćenje išlo u smjeru da će se "Europsko rukometno prvenstvo održati u Areni Zagreb bez obzira na neriješena sporna pitanja između Ingre, Grada Zagreba i Vlade RH" dok je predsjednik uprave Igor Oppenheim praktički opovrgnuo priopćenje vlastite tvrtke i u razgovoru za Jutarnji naglasio kako utakmica neće biti ako se do petka dug ne plati.

- Dug nije plaćen i on se sada popeo na 25 milijuna kuna. U to su uključeni onih 17,5 milijuna plus sve zatezne kamate koje su se nakupile tijekom prijašnjih sedam godina. Ako se to ne plati do petka, utakmice Europskog rukometnog prvenstva se neće igrati u Areni. Dosta nam je više da se preko medija moramo natezati s Gradom i Vladom oko plaćanja, iako sve točno stoji u potpisanom ugovoru - rezolutan je Oppenheim.

S druge strane gradonačelnik Milan Bandić još je u utorak navečer potvrdio kako su svi dugovi plaćeni, kako oni za zakupninu tako i za indeksaciju zakupa, isto su poručili iz Zagrebačkog holdinga, a da su sve dugove platili tvrde i u Vladi odnosno u Središnjem državnom uredu za sport.

Prema tumačenju Oppenheima, to jednostavno nije istina.

- Ako je to točno, zašto nije napunjen depozit koji je ispražnjen 2011. godine za 17,5 milijuna kuna? Riječ je o novcu koji služi kao osiguranje za neometano funkcioniranje Arene Zagreb, a taj novac je ispražnjen i nije nikada ponovno napunjen. Mi smo poslali Gradu i Vladi poziv za uplaćivanjem tog novca, ali su ga oni uporno ignorirali i sada se nalazimo u ovakvoj situaciji – tvrdi Oppenheim.