SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RAST
 
Industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u novembru porasla 11,4%
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 26.12.2017. - 18:49:49
PODGORICA - Industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u novembru je u odnosu na oktobar porasla 11,4 odsto, pokazuju podaci Monstata.

"U odnosu na novembar prošle godine proizvodnja je povećana u sektoru vađenje ruda i kamena 147,3 odsto i prerađivačka industrija 8,9 odsto, dok je smanjena u sektoru snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija 23,5 odsto", navodi se u saopštenju.

Statističari su saopštili da je u 11 mjeseci ove godine u poređenju sa istim periodom prošle, sektor vađenje ruda i kamena zabilježio rast proizvodnje 119 odsto, dok su sektori prerađivačka industrija i snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija pali 2,2 odsto, odnosno 28 odsto.

Indeks prometa u industriji u Crnoj Gori u novembru bilježi rast u odnosu na isti mjesec prošle godine 25 odsto, i u odnosu na prosječni promet iz prošle godine 31,8 odsto.

"U 11 mjeseci ove godine u poređenju sa istim periodom prošle, sektor vađenje ruda i kamena zabilježio je rast prometa 79,7 odsto i sektor prerađivačka industrija 6,2 odsto", zaključuje se u saopštenju.