SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SOLIDNO
 
Huawei povećao prodaju pametnih telefona, ali smanjio dobit
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 13.02.2017. - 09:31:01
LONDON - Kineska tvrtka Huawei je tijekom prošle godine značajno poboljšala svoju poziciju na tržištu proizvođača pametnih telefona te je prodala više takvih uređaja u odnosu na 2015. godinu. No, tvrtka je zabilježila manji profit u odnosu na 2015. godinu.

Dok je 2015. godine zabilježen operativni profit od 2,2 milijardi dolara, prošle godine je zabilježen operativni profit od 2 milijardi dolara. Stvarni cilj tvrtke bio je operativni profit od 2,5 milijardi dolara.

Iako je, dakle, prodao više pametnih telefona u odnosu na 2015. godinu, tijekom 2016. godine Huawei se odlučio na strategiju koja predviđa znatna ulaganja u marketing i oglašavanje. Osim promocije uređaja, to uključuje i određene olakšice te pogodnosti za trgovce i operatere koji su odlučili u svoju ponudu uvrstiti proizvode tvrtke Huawei.

Iz toga proizlazi i podatak da je tvrtka unatoč većem broju prodanih uređaja, ostvarila manji profit.

Što se tiče budućnosti, u Huaweiju su se odlučili na novi cilj - do kraja godine udvostručiti profit na razinu od 4 milijardi dolara, što bi se trebalo postići pomoću različitih mjera kako što je smanjenje troškova i daljnje povećanje prodaje.