SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠIRENJE
 
Generali preuzeo poslovanje Izvor osiguranja
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 16.10.2019. - 20:47:12
ZAGREB - Generali je potpisao ugovor o stjecanju poslovanja Izvor osiguranja d.d. u Hrvatskoj, osiguravatelja specijaliziranog za neživotna osiguranja, kroz transakciju dijela poslovanja. 

Transakcija s ciljem dodatne konsolidacije položaja Generali osiguranja na hrvatskom tržištu bit će finalizirana po odobrenju nadležnih nadzornih i tijela za zaštitu tržišnog natjecanja. Prijenos osiguravateljnog portfelja neće utjecati na obveze prema postojećim klijentima Izvor osiguranja. Istodobno, strane su se složile kako neće iznositi daljnje pojedinosti o kupoprodajnoj cijeni i drugim uvjetima.Luciano Cirinà, Regionalni voditelj za Austriju, srednjoistočnu Europu & Rusiju i CEO Generali CEE Holdinga, izjavio je:

„Ponosni smo štonastavljamo jačati svoju poziciju na hrvatskom tržištu uz dobrodošlicu klijentima Izvor osiguranja. Istovremeno, radujemo se pružiti im usluge najvišekvalitete kroz inovativne, pristupačne i personalizirane proizvode. Jačamo našu predanost provedbi strategije Generali 2021 u Hrvatskoj i cijeloj regiji Austrije, srednjoistočne Europe i Rusije, čineći ponudu što atraktivnijom našim klijentima, sa željom da im postanemo cjeloživotni osiguravateljni partneri.

"Osnovano 2011. godine, Izvor osiguranje je osiguravateljno društvo u privatnom vlasništvu, specijalizirano za neživotna osiguranja na hrvatskomtržištu. Ponuda uključuje širok raspon osiguranja: obvezno osiguranje od automobilske odgovornosti, kasko osiguranje motornih vozila, osiguranjeimovine, putno osiguranje, osiguranje od nezgode i druge vrste osiguranja. Generali je kontinuirano među osiguravateljnim društvima s najvišim stopamarasta na tržištu, već od osnutka u Hrvatskoj 2002. godine.

Stvarajući nove tržišne perspektive, Generali pridaje posebnu važnost inovativnosti ikonkurentnosti svojih proizvoda te razvoju distribucijske mreže - od vlastite i ekskluzivne mreže, do uspješnih multikanalnih partnerstava s bankama,brokerima i agencijama. Posvećen stalnom razvoju i rastu, Generali je u 2018. godini zabilježio ukupno povećanje bruto zaračunate premije za 26,1% na 716 milijuna kuna, dosegavši tržišni udio od 7,3%.