SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ISTRAGA
 
Francuske vlasti pokrenule istragu o sniženju cijene Nutelle koje je izazvalo kaos
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 31.01.2018. - 07:33:46
PARIZ - Francuske vlasti pokrenule su istragu o posebnim ponudama u trgovinama, poput one koja je prošlog tjedna izazvala kaos, pa i fizičke obračune, među kupcima koji su nastojali doći do Nutelle na sniženju.

Uprava za zaštitu kupaca i konkurentnost francuskog ministarstva gospodarstva potvrdila je u utorak da istražuje je li ponuda trgovačkog lanca Intermarche bila u skladu s pravilima.

Francuski trgovački lanac Intermarche snizio je prošlog tjedna cijenu staklenke Nutelle od 950 grama s uobičajenih 4,70 eura na samo 1,41 euro. Na snimkama objavljenim na društvenim mrežama mogli su se vidjeti i fizički obračuni kupaca kkoj su nastojali doći do staklenke slatkog namaza.

"Bili su poput životinja. Žene su si čupale kose. Jedna je starija gospođa dobila staklenkom u glavu. Druga je imala krvi po rukama", ispričala je jedna svjedokinja listu Le Progres.

Jedan zaposlenik samoposluge rekao je kako su lukavi ljubitelji Nutelle večer prije sniženja sakrivali staklenke po raznim kutovima dućana kako bi zavarali konkurenciju.

Francuski ministar poljoprivrede Stephane Travert u srijedu bi trebao predstaviti nacrt zakona koji će dodatno ograničiti takve ponude.

Francuski poljoprivrednici žale se da supermarketi mogu privlačiti kupce takvim ponudama jer primoravaju dobavljače na ugovore koji ugrožavaju njihov opstanak.

Proizvođač Nutelle, talijanska tvrtka Ferrero, distancirao se od akcije sniženja cijene rekavši da je odluku o njoj Intermarche donio sam.