SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PLOVIDBA
 
Feribot Jadrolinije od danas na liniji Bar-Bari
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 19.05.2017. - 12:50:05
PODGORICA - Trajekt "Dubrovnik" otputovat će u u petak navečer na prvo putovanje iz Luke Bar prema Bariju, na temelju ugovora koji su nedavno u Rijeci potpisali predstavnici "Barske plovidbe" i hrvatske "Jadrolinije" o međusobnoj suradnji.

"Dubrovnik" će ploviti na liniji Bar-Bari-Bar jednom tjedno tijekom svibnja, rujna, listopada i studenoga, a dva puta tjedno tijekom lipnja, srpnja i kolovoza.

Iz barske kompanije kazali su crnogorskim medijima da je od svih ponuda za Barsku plovidbu najpovoljnija ona koju je dala "Jadrolinija", kao i da će od poslovne suradnje s tom renomiranom i najstarijom trajektnom kompanijom na Jadranu, barsko preduzeće imati isključivo korist.

"To nije prvi put da se linija Bar-Bari održava na ovaj način. Podsjetit ćemo da je nešto slično bilo i 90-ih godina", navedeno je iz Barske plovidbe.

U barskoj kompaniji su najavili da će njihov stručni tim i dalje ispitivati tržište polovnih trajektnih brodova, odnosno raditi na pronalaženju adekvatne zamjene brodu "Sveti Stefan" dva, koji je plovio na ovoj liniji do prosinca 2016. i koji je u nedjelju isplovio iz barske luke na posljednje putovanje u rezalište u Turskoj.

Feribot Dubrovnik je dugačak 122,06 metara, širok 18,82 metara, a visok 12,55 metara, s gazom 4,83 metra. Kreće se brzinom 20 čvorova, a maksimalan kapacitet putnika mu je 1.300 osoba. Kapacitet vozila iznosi 300 automobila. Brod ima 148 kabina s ukupno 457 kreveta.

Brodska linija s Italijom uspostavljena je 1965. godine. Brod Sveti Stefan dva od 3. prosinca prošle godine nije plovio na toj liniji zbog toga što mu je certifikacijsko društvo Bureau Veritas ukinuo klasu.