SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRIZNANJA
 
Euromoney proglasio Zabu vodećom na tržištu u transakcijskom poslovanju
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 02.10.2019. - 15:56:21
ZAGREB - Nezavisna anketa provedena među 25.000 korporativnih klijenata pokazala je da je UniCredit, čija je Zaba članica, najbolji pružatelj usluga za transakcijsko poslovanje u devet zemalja te vodeći na tržištu za transakcijsko poslovanje u Središnjoj i istočnoj Europi te 11 pojedinačnih država.

Prema Euromonyjevoj anketi Cash management survey 2019 UniCredit je proglašen najboljim pružateljem usluga u devet država, među kojima je i Hrvatska. U Njemačkoj i Italiji UniCredit je po prvi puta zasjeo na prvo mjestu. Usto, zadržao je svoju dugogodišnju poziciju najboljeg pružatelja usluga u Austriji te time pokazao izuzetnu nadmoć na temeljnim tržištima Austrije, Njemačke i Italije. Vodeći je i na tržištu Srednje i istočne Europe te u jedanaest pojedinačnih država, prvi put u Bugarskoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Srbiji, Slovačkoj i Sloveniji.

Anketa se provodi svake godine i u njoj sudjeluje 25.000 korporativnih pružatelja usluga transakcijskog poslovanja, rizničara i financijskih direktora iz cijeloga svijeta, koji svojim glasovima biraju najbolje pružatelje usluga na tržištu.

"Ovi su rezultati veliko postignuće za banku - njima smo pokazali svoju snagu u zapadnoj, središnjoj i istočnoj Europi", izjavio je Luca Corsini, globalni direktor Globalnog transakcijskog bankarstva u UniCreditu.

„Rezultati su dobiveni zahvaljujući mukotrpnom radu našega tima za transakcijsko poslovanje, ali jednako tako, ne bismo ovo postigli bez povjerenja i suradničkog duha naših klijenata. Svima njima zahvaljujemo na dugotrajnoj podršci."

Nikolaus Maximilian Linarić, član Uprave Zagrebačke banke dodao je: „Čast nam je da se Zaba i ove godine našla na vrhu Euromoneyeve liste, ali najzadovoljniji smo što su to prepoznali klijenti. Ova nagrada je priznanje našem kontinuiranom ulaganju u kvalitetu transakcijskih proizvoda i platnog prometa koje kreiramo kako bismo ispunili očekivanja klijenata i osigurali njihovo zadovoljstvo."

Ovi rezultati slijede velika ulaganja u inovacije, uključujući i virtualne račune, instant plaćanja i SWIFT gpi., kojima UniCredit nije samo sljedbenik trendova u industriji, već njihov predvodnik i prilagođava ih sukladno povratnim informacijama dobivenima od klijenata.