SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
VEZE
 
Dubrovnik i Rijeka će u 2020. biti direktnom aviolinijom povezani s Vilniusom
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 11.12.2019. - 12:42:40
VILNIUS - Aviokompanija AirBaltic je u sklopu prezentacije novih letova u 2020. godini najavila izravne letove iz Vilniusa za Dubrovnik i Rijeku i to od početka svibnja do kraja listopada iduće godine, izvijestila je u srijedu Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Linija za Rijeku će, prema najavama, prometovati jednom tjedno i to četvrtkom, a za Dubrovnik dva puta tjedno, četvrtkom i subotom.

Na novim linijama prometovat će avioni iz nove flote, tipa Airbus A220-300.

"Ovo su odlične vijesti i najave koje idu u prilog daljnjem povećanju broja aviolinija, odnosno daljnjem jačanju prometne dostupnosti hrvatskih destinacija. Na prvom letu bit će velik broj turističkih agenata i novinara s područja Baltika i Skandinavije kojima ćemo predstaviti Rijeku, Dubrovnik i Split", izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Prezentacija AirBaltica, održana u Vilniusu, okupila je više od 100 agenata i partnera. Među uzvanicima su bili veleposlanik Republike Hrvatske u Litvi i Krešimir Kedmenec i direktor Predstavništva HTZ-a za Skandinaviju Vedran Sušić. Za agente je organizirana posebna prezentacija hrvatske turističke ponude s naglaskom na Rijeku i Dubrovnik.