SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
BOLJE PROGNOZE
 
DT podigao procjenu zarade, investicije rekordne
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 09.11.2017. - 09:15:39
BONN - Deutsche Telekom (DT) je u trećem tromjesečju ostvario prilagođenu neto dobit od 1,2 milijarde eura ili 19,6 posto više nego u istom razdoblju lani, a zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima Uprava te telekom kompanije podigla je procjenu ovogodišnje zarade, već drugi put ove godine.

rihodi DT-a porasli su u trećem ovogodišnjem tromjesečju za 0,8 posto, na 18,3 milijardi eura. Istodobno je prilagođena EBITDA uvećana 3,3 posto, na 5,7 milijardi eura.

Uprava kompanije podigla je procjenu EBITDA-e za cijelu godinu u raspon od 22,4 do 22,5 milijardi dolara. Početkom godine kompanije je procjenjivala EBITDA-u u visini od 22,2 milijarde eura, a u kolovozu je procjenu podigla na 22,3 milijarde.

"DT nastavlja bilježiti snažan rast i zbog toga smo revidirali na više našu procjenu ovogodišnje zarade već drugi put ove godine. To je omogućio uzlet poslovanja u SAD-u, snažna izvedba u Njemačkoj te pozitivni trendovi u našim europskim podružnicama", izjavio je Tim Hoettges, izvršni direktor DT-a.

Ipak, neto dobit pala je u trećem tromjesečju za 52 posto na godišnjoj razini, na 509 milijuna eura, a Uprava navodi da je taj pad posljedica niza posebnih čimbenika.

Od početka godine do kraja rujna ta najveća europska telekomunikacijska kompanija investirala je rekordne 9,2 milijarde eura, 12,2 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

Samo u trećem tromjesečju investicije su porasle 9,6 posto, premašivši 3 milijarde eura. Do kraja godine očekuje se da dosegnu 12 milijardi eura.