SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
UZLET
 
Dionice Dropboxa uzletjele 35% u burzovnom debiju
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 24.03.2018. - 07:55:24
NEW YORK - Cijena dionice Dropboxa skočila je više od 35 posto u petak, prvog dana trgovanja tom dionicom na burzi, jer su ulagači, unatoč oštrom padu američkih tržišta, pokazali veliki interes za prvu veću inicijalnu javnu ponudu jedne tehnološke kompanije u više od godinu dana.

Kompaniju sa sjedištem u San Franciscu, 2007. godine osnovali su diplomci sveučilišta MIT (Massachusetts Institute of Technology) Drew Houston i Arash Ferdowsi, uz investitore Sequoia Capital, T. Rowe Price i Greylock Partners.

Dropbox je počeo kao besplatna usluga za potrošače za dijeljenje i pohranjivanje fotografija, glazbe i drugih većih datoteka, no poslovanje je postalo otežano s obzirom da su Alphabetov Google, Microsoft i Amazon počeli nuditi besplatan prostor za pohranu.

Dropbox se od tada usredotočio na osvajanje poslovnih klijenata, a izvršni direktor Houston je izjavio da je kompanija na putu da ostvari više od milijarde dolara prihoda ove godine.

Kompanija je proširila svoje poslovanje, zahtijevajući od drugih tvrtki da plaćaju naknadu na temelju broja zaposlenika koji koriste Dropbox.