SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POVJERENIK
 
Deloitte novi povjerenik za koncentracije HT/Optima i Optima/H1
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 20.12.2017. - 18:36:22
ZAGREB - Tvrtka Deloitte novi je povjerenik za nadzor provedbe mjera u koncentracijama u kojima sudjeluje OT-Optima telekom odnosno u koncentracijama Optima/H1 i HT/Optima, dok je mandat prestao dosadašnjem povjereniku odnosno tvrtki Ernst & Young, objavljeno je iz Optima telekoma.

Vijeće za zaštitu tržišnog natjecanja je, naime, krajem prošlog tjedna odobrilo mandat novom povjereniku za praćenje dopuštenih koncentracija u kojima sudjeluje Optima, o čemu je ta telekom kompanija u srijedu izvijestila putem Zagrebačke burze.

"Novi povjerenik koji će obavljati poslove praćenja provedbe svih mjera iz predmeta uvjetno dopuštenih koncentracija Hrvatskog Telekoma i Optime te Optime i pripojenog društva H1 Telekom i izvještavati Agenciju o ispunjenju mjera i uvjeta od strane sudionika koncentracije je tvrtka Deloitte", ističu iz OT-a.

Stoga, dodaju, dosadašnjem povjereniku, tvrtki Ernst & Young, prestaje mandat.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) je 9. lipnja 2017. koncentraciju između OT-Optima Telekom i H1 Telekom ocijenila uvjetno dopuštenom, uz ispunjenje određenih mjera i uvjeta u za to određenim rokovima. To zajedno s određenim mjerama i uvjetima iz rješenja AZTN-a o uvjetno dopuštenoj koncentraciji HT-a i OT-a, od 19. ožujka 2014. godine, čine mjere koje su sudionici koncentracije dužni ispuniti kako bi se otklonili negativni učinci koncentracija na tržišno natjecanje u rokovima utvrđenim za njihovo ispunjenje, napominje se u priopćenju objavljenom na internet stranicama Agencije, koja je odobrila mandat novom povjereniku, Deloitteu.