SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRETNJA
 
Dačić uporedio pretnju raskidom Briselskog sporazuma s penalima izvođačima koji kasne s radovima
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 26.03.2018. - 09:56:03
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je odgovarajući ministarki Zorani Mihajlović na navode da se ne slaže sa njegovim stavom da treba zapretiti povlačenjem potpisa sa Briselskog sporazuma, da on neće nikome dozvoliti da srpsku stranu gazi i vuče za nos.

On je za izdanje dnevnog lista "Alo" od ponedeljka uporedio njegovu izjavu o povlačenju potpisa sa Briselskog sporazuma u slučaju da albanska strana ne poštuje dogovor, sa raskidom ugovora kojim ministarka gradjevinarstva Zorana Mihajlović preti izvodjačima koji kasne sa radovima na putevima.

"Kada Zorana obilazi gradilišta i preti penalima i raskidom ugovora onima koji ne ispunjavaju obaveze, šta je to nego insistiranje na realizaciji ugovora. Tu je reč o putevima i tunelima, a ovde o Kosovu", rekao je Dačić i dodao da je cilj da "EU i Priština znaju da njihove laži i prevare moraju imati kraj".

Dačić je ranije rekao da će predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću predložiti da povuče potpis sa Briselskog sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, jer albanska strana nije ispunila svoje obaveze.