SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OČEKIVANJA
 
Crna Gora očekuje 1,5 miliona turista
Autor/izvor: SEEbiz / Pobjeda
Datum objave: 31.03.2013. - 11:28:34

PODGORICA - Interesovanje za ljetnje aranžmane u Crnoj Gori je veće nego prethodnih godina i buking je veoma dobar, tako da očekujemo veći broj turističkih dolazaka u ovoj godini, kazao je u intervjuu Pobjedi sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma Zoran Tomić.

Prema njegovim riječima u Vladi procjenjuju da će Crnu Goru ove godine posjetiti 1,5 milion turista, te da će biti ostvareno 10 miliona noćenja.

"Na dosadašnjim sajmovima i berzama pokazano je veliko interesovanje za našu destinaciju. Posebno ističem sajam u Beogradu, gdje smo uspostavili nove kontakte , dogovorili bolju avio konekciju i brojne paket aranžmane za ovo ljeto. Imamo velika očekivanja i od sajma u Moskvi. Lani je Crnu Goru posjetilo preko 234 hiljade turista iz Rusije, istakao je on.

Tomić je naglasio da je Crna Gora jedina destinacija koja i u vrijeme ekonomske krize bilježi konstantan rast turističkih dolazaka i ostvarenih prihoda od turizma.

"Prošl godine smo prihodovali oko 700 miliona eura od turizma, a optimizam za ovu godinu baziramo na činjenici da smo svrstani među pet najbrže rastućih destinacija u svijetu i da prihodi od turizma u zadnjih nekoliko godina konstantno rastu, lani za 3,5 procenta", precizirao je Tomić.