SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
STAVOVI
 
Cameron: Britanci će možda morati na drugi referendum o Brexitu
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 14.09.2019. - 07:46:33
LONDON - Bivši britanski premijer David Cameron, koji je donio odluku o održavanju referenduma 2016. o članstvu Velike Britanije u EU, rekao je da će možda trebati još jedan referendum kako bi se razmrsio čvor oko Brexita.

U intervjuu The Timesu uoči objave njegovih memoara "For the Record", Cameron je izjavio da bi izlazak bez sporazuma bio loš ishod i da je drugi referendum jedna od mogućnosti.

"Mislim da se ne može isključiti jer smo zapeli", izjavio je Cameron, konzervativni premijer od 2010. do 2016. koji se na referendumu zalagao za ostanak Britanije u Uniji.

To je njegov prvi intervju otkako je dao ostavku, dan nakon što su Britanci s 52 posto za i 48 posto protiv glasali za Brexit.

Cameron je rekao da se brine što će se dogoditi, ali je branio referendum 2016. koji je, smatra, bio nužan kako bi se moglo ponovno pregovarati o odnosima Britanije s EU-om.

Bivši premijer je bio kritičan prema odluci aktualnog premijera Borisa Johnsona da iz Konzervativne stranke izbaci 21 neposlušnog zastupnika i da suspendira parlament do sredine listopada.

"Ne podupirem ništa od toga", rekao je Cameron.

Također je kazao da Johnson i Michael Grove, ministar zadužen za planiranje Brexita bez sporazuma i žestok zagovornik izlaska iz Unije na referendumu, u kampanji nisu govorili istinu.