SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PAD
 
Broj zaposlenih u industriji pao 3,2 posto na godišnjoj razini
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 31.10.2019. - 07:41:46
ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u industriji u rujnu ove godine ostao je nepromijenjen u odnosu na kolovoz, dok je u odnosu na rujan prošle godine manji za 3,2 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji u rujnu u odnosu na kolovoz razvrstani po nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći rast zaposlenosti, za 6,2 posto, u proizvodnji duhanskih proizvoda te u ostaloj prerađivačkoj industriji, za 2,5 posto.

Broj zaposlenih istodobno je najviše pao u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, odnosno brodogradnji, za 4,7 posto, te u proizvodnji pića, za 1,4 posto.

Godišnja usporedba pokazuje da je u rujnu najveći rast zaposlenosti zabilježen u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 9,1 posto.

Najveći pad zaposlenosti na godišnjoj razini zabilježen je u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, odnosno brodogradnji, za 32,9 posto, te u proizvodnji koksa i rafiniranih naftnih proizvoda, za 15,9 posto.

Ukupna proizvodnost rada u industriji u prvih devet mjeseci ove godine je porasla 4 posto u odnosnu na isto razdoblje lani.