SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REAKCIJE
 
Brnabić: Zvala sam Plenkovića, nije se javio
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 19.04.2018. - 19:14:01
BEOGRAD - Srpska premijerka Ana Brnabić rekla je kako je negativno iznenađena izjavom Gordana Jandrokovića, koji je jučer rekao da su Brnabić i predsjednica Skupštine Maja Gojković pokušale relativizirati incident.

- Moja izjava ne može biti jasnija. Ja direktno, nedvosmisleno i najoštrije osuđujem ponašanje Vojislava Šešelja - rekla je Brnabić novinarima u Beogradu, dodajući kako smatra da je prekid posjeta bila pogrešna odluka te da bi puno bolje bilo da su nastavili razgovore, prenosi RTS.

Istaknula je da su Vlada Srbije, predsjednik i predsjednica Skupštine, učinili sve što je bilo moguće da posjet hrvatske parlamentarne delegacije prođe najbolje moguće.

- Žao mi je, pokušala sam jučer telefonom dobiti i premijera (Andreja) Plenkovića, on mi se nije javio. To nije dobar signal. Srbija ostaje otvorena za suradnju s Hrvatskom i regionalnu suradnju. Ne postoji drugi način za napredak regije osim zajedničke suradnje i dijaloga - rekla je Brnabić.

Vođa SRS-a Vojislav Šešelj danas je na tiskovnoj konferenciji u Skupštini Srbije rekao kako će nastaviti gaziti hrvatsku zastavu i potvrdio da radikali nemaju snimku incidenta, a u priopćenju medijima i Skupština Srbije navela je da nema video-snimku incidenta jer je taj dio hola srbijanskog parlamenta gdje su stajale zastave u "mrtvom kutu" kamera skupštinskog video-nadzora.