SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODŠTETA
 
Boeing isplaćuje 50 milijuna dolara žrtvama padova zrakoplova 737 MAX
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 18.07.2019. - 08:09:34
NEW YORK - Američka zrakoplovna kompanija Boeing objavila je u srijedu kako će obiteljima poginulih isplatiti polovicu fonda od 100 milijuna dolara koji je oformila nakon dva pada zrakoplova 737 MAX, te je u tu svrhu angažirala stručnjaka za obeštećenja Kena Feinberga koji bi trebao nadzirati isplate.

Objava o angažiranju Kena Feinberga pojavila se nekoliko minuta uoči svjedočenja Paula Njorogea pred Predstavničkim domom američkog Kongresa, oca koji je izgubio troje djece, ženu i punicu u padu zrakoplova 737 MAX u ožujku.

Freiberg je kazao za Reuters da će njegov tim "odmah započeti pripremu protokola potraživanja onima koji za to ispunjavaju uvjete", dok je prvi sastanak službenika kompanije Boeing, sa sjedištem u Chicagu, zakazan krajem tjedna.

Feinberg je dosad sudjelovao u sličnim procesima, uključujući i napad 11. rujna 2001, pucnjave u školama i probleme s prekidačem za paljenje kod General Motorsa.
Boeingov zrakoplov 737 MAX prizemljen je diljem svijeta nakon ožujka, kada je pao zrakoplov Ethiopian Airlinesa, te nakon katastrofe Lion Aira u Indoneziji u listopadu. U dva pada poginulo je 346 osoba.