SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
MEDIJSKI SUMRAK
 
Bezočno kopiranje
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 18.01.2018. - 11:47:32
ZAGREB - Da se na hrvatskom medijskom tržištu svakakve svinjarije događaju, vrlo dobro znamo mi koji smo u to neposredno uključeni. 

Znamo i to da ima dosta slučajeva neovlaštenog preuzimanja sadržaja, onoga što bismo u "stvarnom životu" nazvali - krađom. Ali primjer zbog kojemo pišemo ovaj tekst čak je i za hrvatske prilike komičan. 

Jutarnji list jutros je osvanuo s najavom svog priloga Studio u kojem najavljuje "najveću medijsku nagradu Zlatni studio". I ništa tu ne bi bilo sporno da Jutarnji list nije  u potpunosti  kopirao  izbor Večernjeg lista, Večernjakov Ružu koja već više od dvadeset godina bira najbolje televizijske, radijske, glazbene i glumačke uspjehe. Usporedba dvije fotografije govori sama za sebe.

Teško se može reći da se radi o slučajnoj podudarnosti.  Osim toga, dobro obaviješteni izvori kažu nam da je prilog Jutarnjeg uveo "po uzoru" na Večernji list model izbora. Odsad će u Jutarnjem, kao i u Večernjem listu, žiri birati najbolje  te ih predlagati na glasanje čitateljima. I da stvar bude najsmješnija, doznajemo kako se u Jutarnjem listu ovaj prilog po hodnicima zovu "Večenjakov Studio".

Kakav će biti epilog? Kao i obično kad je Hrvatska u pitanju, najverojatnije ništa. Nekažnjeno su prošle i puno veće svinjarije.