SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TRŽIŠTE KAPITALA
 
Azijska tržišta: Indeksi potonuli najniže u tri tjedna
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 27.09.2019. - 07:47:03
TOKIO - Azijski su indeksi na kraju tjedna pali na najnižu razinu u tri tjedna. 

Investitore brine niz optužbi protiv američkog predsjednika Trumpa, a to su samo nove glavobolje u atmosferi napetosti zbog trgovinskog rata.

MSCI Asia Pacific Index oslabio je 0,4 posto, pa njegov minus na tjednoj razini iznosi 1,7 posto. 

Bijela kuća pokušala je sakriti transkript razgovora Donalda Trumpa i ukrajinskog predsjednika koji je ključan za opoziv Trumpa, javlja BBC. Proizlazi to iz izvješća zviždača koje je upravo objavljeno.

Prema najnovijem izvještaju, transkript je bio spremljen u poseban sustav u kojem se nalaze "povjerljivi dokumenti posebno osjetljive prirode", a ne u sustav u koji se inače pohranjuju dokumenti poput ovakvog transkripta. U svom izvještaju zviždač navodi kako je doznao i da ovo nije prvi put da administracija Donalda Trumpa skriva transkripte njegovih razgovora u taj sustav, s ciljem "zaštite politički osjetljivih informacija".

Izvješće ukazuje i na to da je Trump koristio svoj položaj da bi upleo Ukrajinu u predsjedničke izbore 2020., ugrožavajući nacionalnu sigurnost SAD-a, prenosi Reuters.

Izvješće je objavljeno neposredno prije početka saslušanja direktora Nacionalne obavještajne službe Josepha Maguirea pred kongresnim odborom za obavještajne poslove. Maguire je tjednima odbijao izvješće poslati Kongresu.