SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROBLEMI
 
Audi prisiljen zaustaviti prodaju benzinaca
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 16.07.2017. - 19:12:32
FRANKFURT - Benzinske verzije modela A4 i A5, kao i njihove S varijante će najmanje dva mjeseca biti nedostupne na tržištu.

Kako piše australski Motoring, njemački premium proizvođač je prisiljen da zaustavi prodaju benzinskih 2.0 TFSI verzija modela A4 i A5, i to zbog činjenice da ne mogu postići deklariranu potrošnju goriva. U Audiju kažu da implementacija mild-hybrid sistema, umjesto da smanjuje, u praksi povećava potrošnju, i to za oko 0,2 l/100 km u odnosu na NEDC standard. 

"Ima sistem blažeg hibrida koji mijenja potrošnju za 0.2 do 0.3 l/100 km. Toliko je lošija potrošnja. Sistem djelomičnog hibrida ne funkcionira u testnom ciklusu. Kao korisnik ćete doživjeti efekt i prednosti. Lošiji su rezultati u laboratoriji, ali bolji na cesti” rekao je predstavnik Audija za medije.

Nešto drugačije je u slučaju modela S4 i S5 kod kojih promjene softvera 3.0 V6 turbo dolaze navodno da bi izgladile krive isporuke snage i momenta u Automatic i Comfort modovima rada, a poboljšale odziv u Dynamic modu. Nažalost, nakon tih modifikacija motor ima veću potrošnju od deklarirane. U Audiju kažu da će cijeli proces odobravanja modifikacija i pripreme novih promo materijala trajati do dva mjeseca. Zato je prodaja spornih verzija do daljeg obustavljena u 27 europskih zemalja.