SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ULAGANJA
 
Atlantic Grupa ulaže 18,5 milijuna eura u novi logistički centar
Autor/izvor: SEEbiz / poslovni dnevnik
Datum objave: 14.05.2018. - 16:01:41
ZAGREB - Atlantic Grupa i građevinska kompanija Kamgrad, kao strateški partner u novoj Atlanticovoj investiciji u Hrvatskoj, potpisali su ugovor o izgradnji i dugoročnom  zakupu nove lokacije centralnog logističko-distribucijskog centra (LDC) nadomak Velike Gorice gdje će se riješiti rastuće potrebe kompanije u većinskom vlasništvu Emila Tedeschija.

Investicija je vrijedna oko 18,5 milijuna eura, a njome će Atlantic, sukladno specifikacijama koje određuju trenutne i dugoročne poslovne potrebe distribucijske djelatnosti, dobiti novi i suvremeni logistički centar i tako objediniti skladišne kapacitete na području Zagreba. Nakon dužeg razdoblja stagnacije privatnih investicija u području logistike, ali i šuškanja na tržištu da Atlantic i Kamgrad dogovaraju ovaj projekt, ovo je jedinstven tržišni impuls, i kako doznajemo slijedi vrlo brza realizacija projekta. Moderni centar na novoj lokaciji bit će spreman za korištenje već krajem godine, tj. najkasnije početkom 2019.

Trenutačno logističke operacije Atlantic Grupe u Zagrebu, kao lokaciji Centralnog distributivnog skladišta, funkcioniraju s više različitih lokacija.

Glavno distributivno skladište u Jankomiru servisira kupce na širem području središnje i sjeverne Hrvatske, kao i kupce s područja Istre i Kvarnera te Slavonije, te opskrbljuje i ostale distribucijske centre. Osim Centralnog skladišta koriste se i dodatna manja skladišta u vlasništvu ili kontinuiranom najmu, kao i sezonske usluge skladištenja. 

S ciljem osiguranja dugoročne održivosti i razvoja distribucijske djelatnosti - važne strateške poluge Atlanticovog poslovanja, ali i optimiranja troškova manipulacije robom i transporta između skladišnih lokacija, kako se doznaje donesena je odluka o investiciji u novi objekt koji će centralizirati na jednom mjestu sve navedene logističke aktivnosti na području Zagreba.