SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KARIJERE
 
Andrej Kopilaš novi predsjednik Uprave Slatinske banke
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 16.04.2018. - 09:53:02
ZAGREB - Savjet Hrvatske narodne banke, održan 10. travnja dao je prethodnu suglasnost za imenovanje Andreja Kopilaša predsjednikom Uprave Slatinske banke d.d. te imenovanjem Elvisa Mališa članom Uprave. 

Time je dovršen proces restrukturiranja Uprave Banke s novoimenovanim članovima Uprave, priopćili su iz Slatinske banke

Andrej Kopilaš diplomirao je Finacijski managment na Ekonomskom fakultetu u Osijeku te je svoju karijeru gradio u bankarstvu, počevši u Slavonskoj banci Osijek 2004. godine, te nakon pripajanja Slavonske banke u Hypo Alpe-Adria-Banci d.d. Zagreb te potom nastavlja karijeru u Erste bancii u Societe Generale - Splitskoj banci. Na mjesto predsjednika Uprave dolazi s pozicije člana Uprave Slatinske banke te će biti zadužen za Poslovanje s klijentima, IT sektor i Pravne poslove.

Elvis Mališ je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, te se 1996. godine zapošljava u Slatinskoj banci gdje je proveo svoju karijeru, od pripravnika do člana Uprave. Na mjesto člana uprave dolazi s pozicije izvršnog direktora podrške poslovanju, a bit će zadužen za sektore Rizika, Naplate i restrukturiranja, Podrške te sektor Platnog prometa.

- Ovim imenovanjem Nadzorni odbor osnažio je upravljački tim Banke, što je u skladu s novom poslovnom strategijom vlasnika. Poseban naglasak nova Uprava stavit će na potporu potreba stanovništva, kao i lokalnog gospodarstva, na području šest županija na kojima Banka ima najrasprostranjeniju mrežu poslovnica. Također, unaprjeđenjem informacijsko-komunikacijskih tehnologija i direktnog bankarstva te snažnijim rastom poslovanja sa stanovništvom, malim i srednjim poduzetnicima, kao razvijanjem distribucijskih kanala i proširenjem palete proizvoda, Banka planira povećati zadovoljstvo kvalitetom usluge svojim klijentima', ističe se u priopćenju.