SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PKB
 
Američko-kanadski konzorcijum zainteresovan za PKB
Autor/izvor: SEEbiz / Blic
Datum objave: 31.12.2017. - 11:46:27
BEOGRAD - Američko-kanadski konzorcijum koji se bavi stočarstvom i proizvodnjom voća zainteresovan je za privatizaciju ili strateško partnerstvo sa Poljoprivrednim kombinatom Beograd, objavio je "Blic" pozivajući se na neimenovane izvore.

List navodi da su pored pisma o namerama, u intenzivnim razgovorima i sa predstavnicima Vlade Srbije, a u planu im je da se uskoro vide i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kome žele da predstave svoje ideje u vezi s budućnošću PKB.

Izvor "Blica" iz Nemanjine 11 tvrdi da je uključivanje američko-kanadskog konzorcijuma u priču oko privatizaciju PKB izuzetno ozbiljno i da je komunikacija sa predstavnicima Ministarstva privrede i poljoprivrede intenzivna.

"Ime konzorcijuma ne možemo da otkrivamo, ali je reč o firmama koje imaju izuzetno visoke međunarodne reference. Da je to tako, potvrđuje i činjenica da su i u pismu o namerama, ali i u direktnoj komunikaciji vrlo ozbiljno definisali svoje planove za svaki od modela privatizacije koji bi država ponudila," navodi izvor "Blica".

Drugim recima, oni nisu samo zainteresovani za kupovinu imovine, već i za strateško partnerstvo. Ono ššto je za državu važno, to je njihova namera da nastave poljoprivrednu proizvodnju koja je i njima osnovna delatnost - objašnjava on.

On dodaje da su Amerikanci i Kanađani spremni i da ulože znatan novac u investicije.
Prema njihovim procenama, da bi kombinat dostigao staru slavu, ali i ušao u red savremene poljoprivredne proizvodnje, potrebno je ulaganje od 100 miliona evra.

Rukovodstvo PKB nije želelo zvanično da se izjašnjava o zainteresovanosti konzorcijuma dok sindikati kažu da oni ne znaju šta i s kim država pregovara.