SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ISPRAVNO
 
Američke aviokompanije protiv Trumpa: Nećemo prevoziti djecu koju su odvojili od roditelja
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 21.06.2018. - 08:32:10
NEW YORK - Velike američke aviokompanije zatražile su od savezne vlade da djecu migrante odvojene od roditelja ne prevozi njihovim zrakoplovima, u sklopu politike Trumpove administracije o ilegalnoj imigraciji.

American Airlines, United Continental i Frontier Airlines objavili su izjavu u srijedu, prije nego što je predsjednik Donald Trump potpisao izvršni nalog o okončanju razdvajanja članova migrantskih obitelji koje su uhićene na granici SAD-a i Meksika zbog nezakonitog ulaska u SAD.

"Proces razdvajanja obitelji nije u skladu s vrijednostima American Airlinesa. Mi povezujemo, a ne razdvajamo obitelji", kaže se u izjavi te tvrtke.

Glavni izvršni direktor Uniteda Oscar Munoz izjavio je u priopćenju kako je politika koja je dovela do odvajanja obitelji "u dubokom sukobu s vrijednostima tvrtke".

"Kontaktirali smo savezne dužnosnike kako bismo ih obavijestili da ne smiju prevoziti imigrantsku djecu koja su odvojena od svojih obitelji Unitedovim zrakoplovima", rekao je Munoz.
Frontier je na Twitteru objavio da se "ponosi time što je obiteljska zrakoplovna tvrtka i kako neće svjesno omogućiti da se njegovi letovi upotrebljavaju za prijevoz migrantskih djece daleko od njihovih obitelji".

Delta Airlines i Southwest Airlines također su objavili izjave nakon što je Trump potpisao nalog.

"Ne želimo sudjelovati u odvajanju djece od roditelja. Stoga apeliramo na svakoga tko je donio takve odluke da ne koristi usluge Southwest Airlinesa", objavila je ta tvrtka.

Delta je pohvalila Trumpovu administraciju zbog napuštanja politike razdvajanja obitelji.

"Nedavna izvješća o razdvajanju obitelji nisu u skladu s Deltinim temeljnim vrijednostima", izjavio je glasnogovornik Delte Michael Thomas.

Izjave zrakoplovnih tvrtki dio su rastućeg vala protesta u Sjedinjenim Državama i inozemstvu protiv Trumpove administracije zbog politike "nulte tolerancije" prema ilegalnoj imigraciji u SAD-u najavljene u travnju.

Odjel za domovinsku sigurnost kritizirao je odluke zrakoplovnih tvrtki, rekavši u izjavi da je "nesretan" što prijevoznici "više ne žele surađivati ​​s hrabrim muškarcima i ženama toga odjela".