SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
VATRA
 
Aktivno nekoliko požara na Luštici, situacija pod kontrolom
Autor/izvor: SEEbiz / radio jadran
Datum objave: 17.07.2017. - 21:08:10
HERCEG NOVI - Stanje na Luštici, gdje je i dalje aktivno nekoliko požara, trenutno je pod kontrolom, situacija je nešto mirnija u odnosu na jutros i prve sate popodneva, ali opasnost je i dalje prisutna, kazao je Radiju Jadran, predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić. Ono što je najvažnije, za sada, nema ugroženih ljudi niti kuća, a vjetar se stišava.

Vatrogasci trenutno gase na lokaciji Ponta Veslo, gdje je situacija dosta mirnija. Prema njegovim riječima, avijacija Direktorata za vanredne situacije pokriva trenutno požarište na Solilima, jer je i tamo aktivan veliki požar. Put na Luštici je u blokadi i ne zna se kada će saobraćaj biti normalizovan, dodao je Katić:

"Okolina sela Begovići ka Ponti Veslo i dalje je alarmantna. Maksimalni napori se ulažu da požar ne krene ka Mirištu i Žanjicama, kao ni prema Rosama, gdje je požar konačno lokalizovan. Obala Đuraševića i Bigova i dalje su kritični. Za sada struje ima na čitavoj Luštici, koja je puštena negdje prije sat i po", dodao je Katić

Vatrogsaci iz Boke, kojima su se pridruižili iz Budve, sa sjevera, su na izmaku snaga.

– Ovim ljudima se u najmanju ruku mora čestitati i zahvaliti na svemu. Izmučeni su, neispavani, ali u pomoć svako malo pristiže dosta građana koji su se odazvali našim apelima. Iz Novoga je već koliko znam stiglo 40-ak ljudi, ali zaista dolaze dosta njih i sa svake strane, jer pomoć je i dalje prijeko potrebna", kaže Katić.

On je još jednom apelovao na sve ljude dobre volje, ako mogu i žele, da se priključe akciji na Luštici, ili pomognu na neki drugi način.

Foto: Radio Jadran