SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TRŽIŠTE KAPITALA
 
Akcije Sveti Stefan Hotela izlistane na Montenegroberzi
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 19.08.2019. - 20:23:10
PODGORICA - Kompanija Sveti Stefan hoteli AD Budva izašla je na Montenegroberzu i nosi simbol trgovine SSHO.
Ukupna kapitalna vrijednost kompanije proizašle iz Budvanske rivijere iznosi 25.855.009,9720 eura, kroz 8.110.763 akcija, nominalne vrijednosti 3,18774078 eura.
Sveti Stefan Hoteli formalno su izdvojeni u zasebno preduzeće krajem juna, kao dio restrukturiranja Budvanske rivijere, koja ide u proces privatizacije.

Sveti Stefan hoteli zadržava proporcionalnu podjelu akcija postojećih akcionara Hotelske grupe Budvanska rivijera.

Vlada je ranije dala saglasnost na ovu odluku Odbora direktora Budvanske rivijere o izboru modela restrukturiranja društva.
Tom odlukom je predviđeno da se izdvoje hoteli Sveti Stefan i Miločer u novo preduzeće uz proporcionalnu podjelu dionica akcionarima Budvanske rivijere.

Ostali hoteli – Slovenska plaža, Palas, Kastellastva, Aleksandar i Mogren ostali bi dio sadašnjeg preduzeća i kroz privatizaciju će dobiti nove vlasnike.

U novom društvu, akcionari Hotelske grupe Budvanska rivijera a.d. će imati isti broj akcija kao u Hotelskoj grupi Budvanska rivijera a.d, s tim što će nominalna vrijednost akcija i u jednom i u drugom Društvu biti različita.

Država je trenutno većinski vlasnik Budvanske rivijere sa 58 odsto akcija, dok partneri Stratex i AIK banka biznismena Miodraga Kostića imaju po 15 procenata.
Vlasnik Strateksa je Neil Emilfarb i sa Kostićevom AIK bankom odavno slove za najozbiljnije kandidate za privatizaciju Budvanske rivijere.