SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PREPREKE
 
Adris i dalje ne može do povećanja udjela u Savi Re
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
Datum objave: 04.12.2018. - 13:18:55
LJUBLJANA - Adris Grupa koja već neko vrijeme pokušava povećati udjel u Savi Re do 33 posto, i dalje ostaje pred vratima ovog slovenskog osiguavatelja. 

Upravni sud kojemu su se iz Rovinja obratili nakon treće odbijenice Agencije za nadzor osiguranja, potvrdio je odluke regulatora, piše Siol. net. Spomenuti je sud u posljednjim tjednima donio odluku u dva od četiri spora između Adrisa i Agencije za nadzor osiguranja.

- Iz presuda koje smo dobili u dskladu sa zakonom o pravu na pristup informacijama od javnog značaja, razvidno je da je sud u cijelosti potvrdio odluke Agencije, navodi portal uz dodatak da na te presude više nisu moguće žalbe. 

Iz presuda proizlazi da je Adris tražio rupe u zakonodavstvu i mimo volje regulatora i države pokušao doći do dozvole za povećanje vlasnuištva u Savi Re. 

Podsjetimo, protiv jačanja Adrisa u vlasničkoj strukturi Save Re bili su navodno u Slovenskom državnom holdingu (SDH), koji upravlja portfeljem državne imovine, a za uskraćivanje suglasnosti glasovali su i članovi regulatornog tijela koji su bliski stranci premijera Mire Cerara koja je vodila prethodnu slovensku vladu.