SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SUSPENZIJA
 
ABC News suspendirao novinara zbog netočnog izvještavanja o Flynnu
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 03.12.2017. - 09:31:13
WASHINGTON - ABC News je u subotu priopćio da je suspendiran Brian Ross, glavni istraživački novinar te kuće, zbog pogreške u izvještavanju o bivšem savjetniku za nacionalnu sigurnost Michaelu Flynnu nakon čega su u petak pale vrijednosti američkih dionica i dolara.

"Iskreno nam je žao i ispričavamo se zbog teške pogreške koju smo jučer napravili... nakon nekoliko sati utvrdili smo da je informacija koju smo objavili pogrešna te smo je ispravili i u eteru i online", priopćio je ABC News. "Brian Ross suspendiran je na četiri tjedna tijekom kojih neće primati plaću, što odmah stupa na snagu", dodaje ABC, u vlasništvu Walt Disney Co. 

Flynn se u petak izjasnio da je kriv jer je lagao FBI-u o svojim vezama s Rusijom te je pristao surađivati s istražiteljima koji su istraživali aktivnosti krugova bliskih predsjedniku Donaldu Trumpu prije nego što je preuzeo predsjedničku dužnost. 

ABC je uskoro izvijestio da je Flynn, pozivajući se na povjerljiv izvor, bio spreman svjedočiti da ga je Trump uputio da stupi u kontakt s Rusima dok je bio predsjednički kandidat. Glavni indeksi na Wall Streetu pali su za više od 1 posto nakon toga izvješća. 

ABC News je poslije objavio ispravak da je izvor objasnio da je Trump tijekom predsjedničke kampanje Flynnu i "malom krugu viših savjetnika" naložio da pronađu načina za poboljšavanje odnosa s Rusijom i drugim žarištima. "Ubrzo nakon izbora predsjednik Trump naložio je Flynnu da stupi u kontakt s ruskim dužnosnicima o temama među kojima je i suradnja protiv ISIS-a", izvijestio je ABC News.