SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAPLATA
 
3. maj od Uljanika želi naplatiti 550 milijuna kuna
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 18.10.2018. - 15:39:00
Zadnja izmjena: 18.10.2018. - 15:41:13
PULA - Nadzorni odbor 3. maja dao je Upravi suglasnost da naplati zadužnicu od 550 milijuna kuna na temelju pozajmice Uljaniku, rekao je za Hinu predstavnik radnika u Nadzornom odboru 3. maja Juraj Šoljić te istaknuo da pozdravlja tu odluku.

Šoljić je pojasnio da je riječ o 523 milijuna kuna pozajmice, koju je 3. maj dao Uljaniku, te pripadajućim kamatama.

Uz to, Šoljić je, kako je rekao, od dobavljača i kooperanata 3. maja doznao da su vjerovnici 3. maja, tj. svi kooperanti i dobavljači koji su blokirali račun brodogradilišta, pozvani da se sutra, u petak, jave u upravu 3. maja te kako se nada da će se dogovoriti o neophodnoj deblokadi računa.

''Još jednom apeliram na sve vjerovnike da omoguće jednodnevnu deblokadu računa, kako bi se 3. maju omogućilo dodatno vrijeme za opstanak. Ako se račun ne deblokira, 24. listopada bio bi 61. dan neprekinute blokade računa, što znači i mogući stečaj ili likvidaciju 3. maja'', naglasio je.

Šoljić je još kazao da se danas u riječkom brodogradilištu očekuju i predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), navodno u vezi s brodom za prijevoz automobila (514), za koji je naručitelj raskinuo ugovor, a u svibnju je porinut u more i u završnoj je fazi radova.